Sök

måndag 25 juli 2011

Årskogsdagen

Här kommer ett lite försenat inlägg om lördagens begivenhet - Årskogsdagen. Att det var Årskogsdagen kom till vår kännedom genom att Elsie och Karin, två gamla bekanta till Maj, dök upp med en liten mopedbil för att kolla om Maj möjligtvis var hemma.


Så självklart var vi tvungna att begå oss till Årskogslokalen för att kolla in begivenheterna, t ex PRO-kören, gåbingo och korvförsäljning av vår granne Valle. Dessutom köpte vi ett ex av Årskogsboken samt lite tunnbröd genom att skramla ihop alla kontanter vi hade. Och på vägen dit hittade vi (förstås) en hel hög med kantareller som vi fick plocka ihop i Moas naturgodispåse efter lite snabbätning av naturgodis. Även Leif Westman kom förbi lokalen och därmed blev vi inbjudna på kvällsfika hos honom, något vi kontrade genom att bjuda in honom på pannkakor med hjortronsylt till lunch.

















Efter lite pannkakskoma var det dags för dagens lite längre utflykt, Sörfjärden. Johan ville kolla in cykelstigarna där och det såg ut att börja bra...









men övergick snart till klapperstensfält.
Något svårcyklat.

Vi övriga satsade på blåbären. En hel del av bären hamnade i Ediths mage så det blev inga mängder i hinkarna, dock tillräckligt för blåbär på filen morgonen efter.Kvällen avslutades med sockerkaka hos Leif. En händelsefylld dag. Dagen efter var det dags för hemfärd tillbaka till Stockholm efter lite städning och lunch. Gustav och Moa hann även med en tur ut till Gröten där en del kantareller hittades. Lite kantareller och hjortron följde även med bilarna söderut. I frysen i Postars gör de ju ingen nytta. När jag kollade priset på hjortronsylten på Konsum i Hammarbyhöjden insåg jag att vi ätit hemlagade hjortronsylt för hundratals kronor var under veckan, lyx!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar